Олія Обліпихова, 200 мл

Є в продажі

Олія Обліпихова  – це унікальна цілюща олія, виготовлена за новітньою вітамінно-зберігаючою технологією з ягід обліпихи, зібраної в Карпатах.

Масло обліпихи прекрасно показало себе при лікуванні:

  • запалень слизових травного тракту (застосовується в комплексній терапії виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки)
  • гінекологічних захворювань: ерозії шийки матки, кольпіту, вагініту, ендоцервіциту
  • опіків, променевих і виразкових уражень шкіри, пролежнів, виразки шлунка, променевого раку стравоходу
  • хронічних захворювань верхніх дихальних шляхів: фарингітів, ларингітів, гайморитів
  • виразок рогівки ока патологічних процесів прямої кишки
  • запальних захворювань ясен і пародонтозу
  • атеросклерозу
  • лускатого і висівкоподібного лишаю і нейродермітів
  • для швидкого загоєння ран, саден і інших уражень шкіри. При цьому, характерною особливістю обліпихової олії є висока якість загоєння – відсутність на місці ураження будь-яких рубців або шрамів
  • для відновлення шкірного покриву після сонячних і радіаційних опіків, прискорення формування тканин
  • проти зморшок, при веснянках і пігментних плямах, при вугрової висипки, дерматитах і шкірних тріщинах
  • покращує зір
  • запобігає утворенню тромбів.

Склад та корисні властивості обліпихової олії.
Цілком очевидно, що корисні властивості обліпихової олії безпосередньо залежать від його складу. Докладніше.

Жири: ОМЕГА-3 (4-6%), ОМЕГА-6 (15-16%), ОМЕГА-9 (10-13%) ненасичені жирні кислоти: пальмітолеіновая кислота (23-31%) насичені жирні кислоти: пальмітинова кислота (29-40%), стеаринова кислота (1,5%), міристинова кислота (1,5%)

Фосфоліпіди

Амінокислоти: в цілому в обліпихи присутні 18 амінокислот, серед них: валін, гістидин, ізолейцин, лейцин, лізин, треонін, фенілаланін

Замінні амінокислоти: аланін, аргінін, аспаргінова кислота, гліцин, глутамінова кислота, пролін, серин, тирозин, каротиноїди (1-6%), лікопен, зеаксантин, бета-каротин, криптоксантин,

Кверцет

Фітостерини: бета-ситостерин

Флавоноїди, в тому числі: рутин, ізорамнетін, кемпферол

Трітерненовие кислоти: олеїнова, урсолова і деякі інші трітерненовие кислоти

Органічні кислоти: винна, саліцилова, щавлева, яблучна, бурштинова

Дубильні речовини: фітонциди, серотонін, пектини, кумарини, алкалоїди

Вітаміни: Вітамін В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, К, Р

Мікро- та макроелементи: в обліписі присутні 27 мінералів, серед них алюміній, бор, ванадій, залізо, кальцій, кобальт, кремній, магній, марганець, молібден, натрій, нікель, сірка, стронцій, титан, фосфор, цинк.

Треба особливо відзначити, що яскраво-оранжевий колір обліпихової олії обумовлений надзвичайно високим вмістом каротиноїдів. Каротиноїди, як відомо, попередники вітаміну A, роль якого в організмі людини важко переоцінити. Масло обліпихи є безсумнівним лідером за змістом каротиноїдів серед усіх відомих на сьогоднішній час рослинних олій.

Багатий в цій олії і вміст токоферолів (вітамін Е). Цього найсильнішого антиоксиданту в обліпихи у

2 рази більше, ніж в маслі із зародків пшениці, хоча зміст токоферолів в зародках пшениці досить велике.

Ще одна особливість обліпихової олії – просто великий вміст в ньому вітаміну C, його в цьому маслі більше, ніж в лимонах і апельсинах. До того ж аскорбінова кислота цього масла надзвичайно стійка в переробленні. Вчені пояснюють таку особливість ягід обліпихи тим, що в них відсутній фермент аскорбіноза, який і переводить аскорбінову кислоту в інактивну форму.
Масло обліпихи – це продукт з високим вмістом каротиноїдів, вітамінів: Е, F, А, К, D і біологічно активних речовин. Використовується як джерело бета-каротину.

Вітамін A. Зустрічається у двох формах: вже готовий вітамін A і провітамін A (каротин). Входить до складу зорових рецепторів в сітківці ока, необхідний для підтримки нормального стану шкіри, слизових оболонок легенів, кишечника і сечовивідних шляхів, сприяє зростанню і зміцненню кісток, волосся, зубів і ясен. Підвищує опірність органів дихання різним інфекціям. Необхідний для вироблення сперматозоїдів і яйцеклітин. Є антиоксидантом і сприяє профілактиці та запобіганню ракових захворювань.

Вітамін E. Інша назва – токоферол. Є найпотужнішим природним антиоксидантом, що захищає організм від дії вільних радикалів. Охороняє від окислення жирні кислоти, вітамін A і ряд гормонів. Допомагає захистити імунну систему від пошкоджень, викликаних старінням організму, стимулює розвиток лімфоцитів. Завдяки цьому вітаміну організм протистоїть атеросклерозу, утворенню тромбів і склеротичних бляшок. Відповідає за здатність до дітородіння. Вітамін Е необхідний для підтримки нормального обміну речовин. Рівень магнію, найважливішого для людського організму мінералу, безпосередньо пов’язаний з вітаміном E. Нестача вітаміну E в першу чергу призводить до зниження імунітету.

Вітамін F. Це поліненасичені незамінні жирні кислоти. Запобігає відкладенню холестерину в артеріях, забезпечує здоровий стан шкіри та волосся, впливає на активність залоз внутрішньої секреції. Допомагає спалюванню ненасиченого жиру, що призводить до зниження ваги.

Вітамін D. Сприяє переробленню мінеральних компонентів харчування, незамінний для формування скелета і підтримки цілісності кісток. В організмі людини вітамін D регулює обмін кальцію і фосфору, необхідний для зміцнення кісток і зубів. Має імуномодулюючу та онкопротекторну дією, зменшує свинцеву інтоксикацію.

Вітамін К. Необхідний для нормального згортання крові та роботи м’язів.

Головне призначення обліпихової олії – це лікування виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритів і колітів. При цьому масло сприяє зменшенню кислотності в шлунку і прискорює загоєння виразок.
При цих захворюваннях масло обліпихи приймають по 1 чайній ложці за 15-20 хвилин до їди 3-4 рази на день протягом місяця, особливо в осінньо-весняні періоди загострення захворювання.

ПРОТИПОКАЗАННЯ:
не рекомендується застосовувати при гострому холециститі, панкреатиті, запальних процесах в жовчному міхурі та підшлунковій залозі, жовчнокам’яної хвороби, гепатиті, розладах шлунка, проносі.

150,00 

Кількість